Kytcs: tcs pa mcq -->

tcs pa mcq


PA Previous Mcq's


1 .Tcs had won the mega partner excellence award in ?

​

Options:

2007

2017

2018

2008





2.Two A's of effective writing ?



Ans: accurate and accessible

​

3.Details provided in the signature of email ?

​

Options

Name email

phone number

Role

address

Ans : 1,2,3

​​

4.Some challenges in Artifical Intelligence ?

​

Options

cost

common sense

Technology

All



Ans : 4

​

5.Fastest Sorting alogithm ?

Ans:Merge

​

6.which is the not dynamic programming ?
Ans: Primes algorithm

​​

7.Which algorithm will gives best performance
when array is half or almost sorted ?

Ans: Insertion sort

​​

8.To copy two files in a new files ?

Ans: cat file1 file 2 > file 3

​

9.To sort the records from large to small number
and print the largest number ?

Ans: Option with Desc limit 1

​

10.Syntax of background image in css ?

Ans: background-image

​

11.All html tags have closing tags ?

Ans: false

​

13.what is command for order list with roman number ?

Ans: <ol type='I'>

​

14.Which is not css unit ?

Ans: ut

​

15.Cloud computing provides virtual and storage
adta. They can access our data or not ?

Ans: True

​

16. if[-r & 2]

Ans: is which contains right expresion in options






17.<p>top news </p>
<blockquote url: hindu news…. Com</blockquote>


Todays news block quote display or not ?


Ans : True



18. To remove a folder which have a files

Ans: rm –rf



19.String ‘llp’ file case insensitive.. ?

Ans : Grep –i ‘llp’ file.txt


20.What type of join in below statement..?


Select column_name(s) from table1 T1 , table2 T2
Where condition;




Ans: self join


21. Plsql question with global variables and local
variables


Ans :Error


22. Being objective in writing skills means


1.Figuring out accurate facts and something

2.Figuring out facts but not personal views

3.Assuming stereotypical information



Ans: 1,2

23. How many types of indices are present in sql server ?

Ans: 2




24. p{

color:green

}

<p>xyz</p>

Paragraph is printed in which color




Ans :Green

25. While making the help document for the ABC
application or something which factors should be in
consideration ?




Options




User experience

Technical knowledge

Gender

…




Ans : 1,2,4


26. Emphasing the text in html … ?

Ans : <em>




27. Tag which is not for formatting text ?




Ans : <p>




28. Judging others based on our culture.. ?




Ans : Ethnocentrism


29. Algorithm category.. ?

Ans : Minimum coupling and increase cohesion


30. Rio weekly celebrate because … ?




Ans : Aimed to improve System support operation


31. Computer algorithm which learns using previous
result .. ? 

Options


Ans : Classification



32. The production logs can be shared with the
concerned team after appropriate ?



Ans :Approval





33. Sql command to drop the column in specific table.. ?




Ans : alter table tablename drop column columnname







34. Sql command correct syntax to check between the
values .. ?




Ans : BETWEEN val1 and val2




35. Duplication of code is the root cause of problem in
dp ?




Ans : True




36. What is difference between private and public cloud ?
Ans : Deployment location




37. which is the invalid field in HTML5 ?



Ans : Day




38. Which is invalid escape sequence in javascript ?




Ans : /e




39. which is the invalid command in sql ?



Ans :Fetch




40. which of the method is used by humans while
making judgements ?




Ans : Intuitive based







41. The field that investigates in intelligence is

Ans : Cognitive science




42. what is the exit condition … plsql ?




Ans : exit when SQL%NOTFOUND




43. What is minimum number of disks RAID ?

Ans : 3



44. One power and one neutral wire is know as

Ans : Single phase




45. Which is valid mode of operation in vi editor ?



Ans :Command mode







46. you have created a shell script and wants to run
the script . what should you do before trying to run the
script ?



Ans :Update the execute permission of the script…



48. To find length of the string

String a;



Ans : a.lenght();

49. class Box{

…..

}

Class solution {

Box box[]={b1,b2,b3,b4,b5};

For(int i=0;i<box.length();i++)

}




Ans : error






50.Mobile devices connect with GPS and camera of
our phone… ?


Ans : True
​
51.Delete lines from ‘this’ file .. ?


Ans : Sed/’this’/d file







52.In python section qn is
Print(‘TCS’+8)
Ans : Error
​
53.When tcs was established ?


Ans : 1968
​
54. Object includes ?
​
Options
1. attributes
2.behaviour
3.both
4.None
Ans : 2(Object includes behaviour and identity)
​
55.Agile principle


Options
Leadership over management
Management over management
Adaptive over prescriptive
Prescriptive over adoptive
Customer colloborative over contrort negotiation
Contrort negotiation over customer collaborative


Ans : 1,3,5




56.Caption tag is used with …


Options
Image
Table
Both
None
Ans : 3


57.Tcs values are


Ans: Integrity , Leading change , Respect for
individual , Excellence , learning and sharing.


58.We will be fair ,honest, transparent and ethical in our
conduct; everything we do must stand the test of public
scrutiny ? this refers to which value ?


Ans: Integrity


59.To increase the size of a column in SQL.. ?


Ans : ALTER TABLE table_name
MODIFY column_name datatype(new_size)
​
60.In unix section qn is
S=0 {s=s+$2}


Ans : Sum of second column
​
61.Is caption rage used to give table a caption … ?
Ans : True
​
62.Text-align:justify… ?


Options


Left
Right
Center
None of these


Ans : 4
​
63.If a client become informal to you then what will you
do… ?
//partially same meaning options , not exactly same


Ans : will him to be formal


64.One question from plsql was” the upward to lower flow
in a loop is …. ?”


Ans : reverse




65.If you are in between you assessment and your
manager told you to attend the call what you will do… ?
//partially same meaning options , not exactly same
Ans : say him politely that you will attend the call
after your assessment




66. a:link,a:visited {
background-color : red;
}
a:hover {
background-color : green
}
<a href = "abc.html">Click me </a>




Ans:will create a link having background color
red and on moving the pointer background color
will be green






67.SQL Query used to search details based on the
1st character in a column..?


Ans : Select * from table_name where name like
‘(char)%’;




68.Unix command to remove duplicates in line .. ?
Ans : sort –u




69.What is output of below commands.. ?


grep –o cat animal.txt
grep ‘cat’ animal.txt




Ans :cat cat




70.Question from javascript section ,”var x=100+5**3 ? “


Ans : 225NAN




71.File and directory permission access will be done
by which command … ?
Ans : chmod




72.What is purpose of type and rowtype ..?
(from plsql section)


Ans: TYPE provides datatype of a variable and
ROWTYPE provides record type that represents
a entire row of a table or view or columns selected
in the cursor




73.Which tag is used to emphasize the text.. ?
Ans : <emph> or <em>
​
74.On update cascade ensures what .. ?


Ans :Data integrity




75.Flow of information in R10.. ?


Ans :Primary -> Secondary -> KT



No comments:

Post a Comment

Followers

Ad Space